Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta:
Masło pokroić na małe kawałki.
Wymieszać z pozostałymi składnikami i zagnieść.
Podzielić na 2 części po 60% i 40%.
Włożyć do zamrażalnika na 20min.
Dużą, prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Zetrzeć większą część ciasta na dno formy.
Piec na złoty kolor w temp.190st.C przez ok.20min.
Odstawić do całkowitego ostudzenia.
2.Przygotowanie pianki:
Białka ubić na sztywną pianę.
Pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijając na wysokich obrotach.
Wsypać budynie i zmiksować.
Strużką wlać olej i miksować do połączenia składników.
3.Rabarbar pokroić na małe kawałki.
Na podpieczony spód wylać masę budyniową i wyrównać.
Rozłożyć rabarbar, a na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec w 190st.C przez ok.30min.
Komentarze