Ciasto z rabarbarem i malinami

4.51 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto proste i bardzo szybkie w wykonaniu.

Składniki:

  • 200 g mąki orkiszowej jasnej
    120 g masła
    170 g cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    100 g rabarbaru
    80 g malin, mogą być mrożone
    cukier puder do posypania ciasta

    trochę masła i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Ciasto z rabarbarem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia, dodaj pokrojone w kawałki masło, jajka, cukier. Ucieraj krótko mikserem. Formę, o wym. 20x20 cm, wysmaruj cienko masłem i wysyp bułką tartą. Ciasto przełóż do formy.
  • Ciasto przed pieczeniem 2. Rabarbar obierz i pokrój w cienkie talarki. Wyłóż na ciasto, maliny ułóż również na cieście delikatnie je dociskając.
  • 3. Ciasto piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 50-55 minut. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować