Kotlety schabowe pod jarzynową kołderką

5 (199 ocen)

  • 60 min

Kotlety mogą być ciekawym daniem na obiad,na kolację i na rodzinną uroczystość.

  • 60 min

Składniki:

  • 6-7 grubych plastrów schabu bez kości
    35 dag marchewki
    1 mały por
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu
    2 łyżki maggi do zup
    3 ząbki czosnku
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe pod jarzynową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchewkę potrzeć na dużych oczkach,dodać pokrojony w półplasterki por
  • 2. Do warzyw dodać majonez,ketchup,maggi,posiekany czosnek,sól i pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać.
  • 3. Plastry mięsa rozbić tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem po czym lekko podsmażyć na patelni z niewielką ilością oleju.
  • 4. Podsmażone kotlety położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Kotlety schabowe pod jarzynową kołderką 5. Na każdym plastrze mięsa ułożyć solidną porcję warzyw.
  • Kotlety schabowe pod jarzynową kołderką 6. Całość przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C na około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować