Rożki orzechowe-świąteczne

  • wyświetlono: 3145 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Ciasteczka są każdego roku na świątecznym stole, bez nich nie wyobrażam sobie świąt.

WeronikaCh
  • 40min

Składniki

0,5 kg mąki
25 dag prawdziwego masła o temp.pokojowej.
15 dag cukru pudru
15 dag orzechów mielonych

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Rożki orzechowe-świąteczne

  • 1.
    Wszystko razem zagnieść,formując rożki lub pałeczki.

  • 2. Piec na wysmarowanej blaszce (lub wyłożonej papierem pergaminowym) przez około 10-15 minut,w temp. 200 stopni.

Porady

Gdyby ciasto było zbyt kruche,wtedy dodać trochę tłuszczu lub białka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciedanie świąteczneboże narodzenie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Rożki francuskie z jabłkiem

Dodane przez: marta_gotuje

Rożki francuskie z jabłkiem

Rożki francuskie z jabłkiem to...

Rożki z kremem rabarbarowym

Dodane przez: Świeca Urszula

Rożki z rabarbarem

Kruche rożki nadziane kremem rabarbarowym

Pyszne rożki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie rożki z nutellą

Takie rożki są pyszne, wprost idealne....

rożki z rabarabarem ilovebake

Dodane przez: wwwilovebakepl

DROŻDŻÓWKI – ROŻKI Z RABARBAREM

Rożki są bardzo proste do zrobienia...

Świąteczne markizy z marmoladą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Świąteczne markizy

Święta coraz bliżej a więc warto...

rożki drożdzowe z orzechami

Dodane przez: klementynka

drożdżowe rożki z orzechami

Zamiast zrobić duże rogale postawiłam...