Kotlety po parysku ( z piersi kurczaka )

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety po parysku to świetna propozycja na ekspresowy obiad. Przygotowanie zajmuje dosłownie 30 minut.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka,
    4-5 jajek,
    mąka do obtaczania ( może być pszenna, ja użyłam kukurydzianej),
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety po parysku ( z piersi kurczaka ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze płaskie kawałki. Rozbijamy tłuczkiem mięso z kurczaka. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz słodką papryką.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Do miseczki wbijamy jajka i rozkłócamy. Na płaski talerz wsypujemy mąkę. Rozbite mięso z kurczaka obtaczamy w mące, a następnie mocno w jajku. Na kotlety wyłożone już na patelnę polewamy jeszcze po łyżce jajek. Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowane kotlety wychodzą soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.

    Kotlety po parysku podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ugotowanymi ziemniakami, mizerią i pomidorkami koktajlowymi.

Porady

Tak przygotowane kotlety z piersi kurczaka wychodzą soczyste w środku i na zewnątrz chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować