Kotleciki siekane z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na połączenie delikatnej piersi z kurczaka z warzywami.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 czerwona papryka
    1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
    150 g sera żółtego w kawałku
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    garść natki pietruszki
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki siekane z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, pozbywamy się błon i kroimy na bardzo drobną kostkę. Umieszczamy w misce, dodajemy majonez lub jogurt, obficie doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką (jeżeli przygotowujemy kotleciki dzień wcześniej, warto zakryć miskę i wstawić na noc do lodówki, jeżeli tego samego dnia, odstawić na 20 minut). Do mięsa dodajemy starty na dużych oczkach ser, jajko, posiekaną na drobną kostkę paprykę, natkę pietruszki i skrobię. Ponownie lekko doprawiamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy po jednej łyżce, lekko rozpłaszczając kotleciki. Smażymy na średnim ogniu do zarumienienia i usmażenia piersi. Podajemy jak klasyczne kotlety, z ziemniakami, ryżem, ulubioną sałatką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować