Konfitura z czerwonej porzeczki

4.5 (183 ocen)

  • 5 godz. 20 min

Domowa konfitura którą robiła moja mama i pamiętam ją z dzieciństwa.

  • 5 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg porzeczki czerwonej
    1 kg cukru żelującego 1:1
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Konfitury

Konfitura z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura z czerwonej porzeczki 1. Porzeczki myję, obieram, osączam z wody. Do garnka wsypuję porzeczki, następnie cukier żelujący. Zostawiam na 5 godzin aż puszczą sok. Następnie podsmażam około 4 minuty. Przekładam do słoiczków. Słoiki wkładam do garnka z wodą i zagotowuję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować