Konfitura z czerwonej i białej porzeczki

4.5 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączyłam w jednym słoiku porzeczki białą i czerwoną, wyszła wspaniała konfitura.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. zmieszanej porzeczki białej z czerwoną
    0,5 kg. cukru żelującego 2:1
    4 słoiki po 250 ml.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Konfitura z czerwonej i białej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dżem 1. Porzeczki obieram z szypułek. Mieszam z cukrem żelującym i doprowadzam do zagotowania. Gotuję 3 minuty. Wkładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarki.

Porady

Owoce ważę dopiero po obraniu ich z szypułek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować