Kapusta po japońsku

4.49 (204 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ulubiona potrawa mojego męża.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg. kapusty z główki białej
    0,5 kg. piersi z kurczaka
    0,5 kg. marchewki
    0,5 kg. cebuli
    0,5 kg. pieczarek
    4 kostki rosołowe drobiowe
    1 szklanka ketchupu
    1,5 szklanki wody
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapusta po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić- drobno, pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w kostkę. Każdy produkt przesmażyć oddzielnie na patelni i przełożyć do garnka, wlać wodę i dodać kostki rosołowe. Mieszać do rozpuszczenia się kostek i gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać ketchup i doprawić solą i pieprzem wedle własnego smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować