Ciasto z brzoskwiniami na Fancie

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Ciasto jest wilgotne i ma fajny posmak pomarańczy.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 Jajka
    1,5 szklanki cukru
    3 szklanki mąki typ 480
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki oleju
    3/4 szklanki fanty
    aromat pomarańczowy
    KRUSZONKA:
    po 2 łyżki mąki, oleju i cukru
    dodatkowo
    brzoskwinie z puszki
    1/2 szklanki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z brzoskwiniami na fancie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i fantę. Mieszamy. Na koniec dodajemy aromat.
  • 2. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy.
    Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą.
  • 3. Masę wylewamy do tortownicy 24 cm. wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Układamy brzoskwinie i posypujemy kruszonką i wiórkami kokosowymi.
  • image-0vajffu 4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180- 190 stopni C i pieczemy 50 minut ( do suchego patyczka). Po upieczeniu wykładamy na kratkę do wystudzenia.

Porady

Możemy użyć innych dowolnych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować