Kalafior w sosie pomidorowym

5 (179 ocen)

Idealny na zimę, by przypomnieć nam smak lata...

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
    2 kalafiory (po ok 60 dag każdy)
    czosnek
    sól,pieprz, cukier
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kalafior w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać, pokroić w kostkę, gotować aż zaczną się rozpadać, dodać przeciścięty przez praskę czosnek, doprawić.
  • 2. Kalafiora gotować ok 5 min w osolonej wodzie.
  • 3. Przygotować 6 słoików o poj. 0,5 l.
  • 4. Każdy słoik napełnić sosem pomidorowym do ok 1/3 wysokości, włożyć kalafiory podzielone na małe różyczki, dopełnić pozostałym sosem, posypać pokrojoną natką.
  • 5. Pasteryzować ok 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować