Kalafior panierowany. Można podać go z jajkiem sadzonym i ziemniakami całymi z wody lub bez dodatków. Aromatyzowany olej pogłębił smak kalafiora. Pychotka.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 kalafior
Sól, cukier i masło po 1 łyżeczce
¼ szklanki mleka
Bułka tarta
1-2 jajka roztrzepane z dodatkiem 1 łyżki oleju
olej do smażenia, u mnie aromatyzowany czosnkiem I listkiem laurowym
Kalafior panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior umyć, podzielić go na większe różyczki.
Wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli, cukru, masła i mleka. Obgotować go al. ‘ dente. Następnie dokładnie osączyć z wody.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na rumiano, na rozgrzanym, głębokim oleju
Po usmażeniu posolić.
Można podać go z jajkiem sadzonym i ziemniakami całymi z wody lub bez dodatków. Aromatyzowany olej pogłębił smak kalafiora. Pychotka.
Komentarze