Kalafior panierowany

5 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kalafior panierowany. Można podać go z jajkiem sadzonym i ziemniakami całymi z wody lub bez dodatków. Aromatyzowany olej pogłębił smak kalafiora. Pychotka.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    Sól, cukier i masło po 1 łyżeczce
    ¼ szklanki mleka
    Bułka tarta
    1-2 jajka roztrzepane z dodatkiem 1 łyżki oleju
    olej do smażenia, u mnie aromatyzowany czosnkiem I listkiem laurowym
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki Przekąski

Kalafior panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić go na większe różyczki.
    Wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli, cukru, masła i mleka. Obgotować go al. ‘ dente. Następnie dokładnie osączyć z wody.
    Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rumiano, na rozgrzanym, głębokim oleju
    Po usmażeniu posolić.
    Można podać go z jajkiem sadzonym i ziemniakami całymi z wody lub bez dodatków. Aromatyzowany olej pogłębił smak kalafiora. Pychotka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować