PANIEROWANY KALAFIOR

5 (200 ocen)

Można jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań mięsnych.Bardzo smaczny.

Składniki:

  • 1 kalafior średni
    1 szk. mleka
    2 łyżki soku z cytryny
    3 jajka
    1/2 kostki masła do smażenia
    sól,pieprz,vegeta,bułka tarta do panierowania.
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowany kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierowany kalafior 1.
    Kalafior umyć,podzielić na różyczki i ugotować al.dente w osolonej wodzie z dodatkiem soli,mleka i soku z cytryny,wyjąć i odsączyć na sitku.



  • panierowany kalafior 2.
    W misce ubić jajka,przyprawić solą,pieprzem,vegetą.Kolejno maczać w jajkach różyczki kalafiora,obtaczać w bułce tartej.
  • panierowany kalafior 3. Na patelni rozgrzać masło i smażyć na złoty kolor za panierowany kalafior.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować