Kalafior panierowany

  • wyświetlono: 309 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Bardzo smaczna przekąska. Delikatny kalafior w chrupiącej panierce. Ta potrawa ma wielu zwolenników.

123
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Pół kalafiora
Osolony wrzątek
Olej do smażenia
Przyprawa do mięs do smaku wedle uznania
Panierka:
2 białka
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki białego sezamu
Dodatkowo:
ręcznik papierowy do osączania

Sposób przygotowania przepisu:

Kalafior panierowany

  • jk1. Kalafiora dzielę na mniejsze cząstki, gotuję około `10 minut w osolonym wrzątku, tak aby kalafior był chrupki. Kalafiora odcedzam, posypuje przyprawą do mięs, maczam w lekko ubitym białku, panieruje w zmieszanej bułce z sezamem.
  • jk2. Panierowany kalafior smażę na oleju, na rumiano. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kalafiorpanierka
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-05cki5k

Dodane przez: Duśka55555

Panierowane pieczarki

Na zewnątrz chrupiące a w środku...

placki

Dodane przez: paulina1818

kotlety z kalafiora ala ziemniaczane

Z kalafiora można zrobić wszystko......

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Smażona cukinia w panierce

Bardzo smaczna i szybka do wykonana...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

Panierowane jajka

Dodane przez: 23ewelina

Panierowane jajka

Są przepyszne i nabierają całkiem...

camembert

Dodane przez: JulkaTomeczek

Smażony camembert

Camembert z chrupiącym wierzchem...