Kalafior panierowany

5 (187 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna przekąska. Delikatny kalafior w chrupiącej panierce. Ta potrawa ma wielu zwolenników.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół kalafiora
    Osolony wrzątek
    Olej do smażenia
    Przyprawa do mięs do smaku wedle uznania
    Panierka:
    2 białka
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki białego sezamu
    Dodatkowo:
    ręcznik papierowy do osączania
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kalafior panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kalafiora dzielę na mniejsze cząstki, gotuję około `10 minut w osolonym wrzątku, tak aby kalafior był chrupki. Kalafiora odcedzam, posypuje przyprawą do mięs, maczam w lekko ubitym białku, panieruje w zmieszanej bułce z sezamem.
  • jk 2. Panierowany kalafior smażę na oleju, na rumiano. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować