Panierowany kalafior

5 (183 ocen)

  • 30 min

Panierowany kalafior to bardzo smaczny dodatek do drugiego dania.Możemy go podać np. z ziemniaczkami i koperkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    1 jajko
    około pół szklanki bułki tartej
    sól do smaku
    masło lub margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Panierowany kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki,płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Następnie odcedzamy i studzimy.
  • 2. Jajko roztrzepujemy i lekko solimy.Ostudzony kalafior panierujemy w jajku i następnie w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę,smażymy kalafior ze wszystkich stron do zrumienienia.
  • 4. Usmażony kalafior osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować