Panierowany Kalafior

3 (2 ocen)

  • 14 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zamiast surówki jako dodatek do mięsa przygotuj pieczony kalafior w panierce. Szybkie, proste przygotowanie, można podać na niedzielny obiad lub święta.

  • 14 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kalafior
    • 1 szk. mąki pszennej
    • ½ szk. mleka
    • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 3 łyżki ketchupu
    • 1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Panierowany kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Kalafior myję, dzielę na mniejsze różyczki.
    Do miski wsypuję mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek, dodaję ketchup, miód i mieszając wlewam stopniowo mleko.
    W cieście zanurzam każdą różyczkę kalafiora.
  • kalafior 2. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • kalafior 3. Kalafior gotowy, jako dodatek do mięsa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować