JARZYNOWA Z BOTWINKĄ

4.5 (149 ocen)

  • 60 min

Botwinka nadaje zupie smaku wiosennych warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 1/2 małego selera
    - 1/2 małego pora
    - 1 gałązka magi
    - kilka gałązek natki pietruszki
    - kilka gałązek koperku
    - pęczek botwinki
    - 4 duże ziemniaki
    - 2 łyżki kwaśnej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jarzynowa z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki,pietruszkę, seler i ziemniaki pokroić w kostkę.
    Liście magi, natkę pietruszki, koperek i botwinkę drobno posiekać.
  • 2. Warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać vegetę, sól, pieprz i gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Zupę zdjąć z palnika, chwilę odczekać i zabielić śmietaną.
    Zupę można przed podaniem posypać posiekanym koperkiem, lub natką pietruszki.

Porady

Zupa zdrowa, lekkostrawna, bez tłuszczu i niskokaloryczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować