Granatowa konfitura;)

4.5 (192 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

A dokładniej konfitura z granatów i malin ;) Słodko-kwaśna, z wyczuwalnymi ziarenkami malin i granatów - do porannych tostów...mmmmm

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NA KONFITURę::
    - maliny: 250 gramów
    - granaty: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - syrop z agawy: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitury

Granatowa konfitura;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy syrop z agawy, dodajemy maliny i pestki oraz sok z granatów (uważajcie aby nie dodawać żółtych skórek z granatów, które są bardzo gorzkie).
  • 2. Wszystko zagotowujemy, zmniejszamy ogień i od czasu do czasu mieszając gotujemy przez około 20 min. Gdy nasza konfitura będzie miała dosyć gęstą konsystencję dodajemy sok z cytryny i mieszając gotujemy przez kolejną minutę.
  • 3. Przekładamy konfiturę do przygotowanego słoika albo od razu zjadamy ze świeżymi tostami lub ulubionymi rogalikami :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować