Gofry bananowo-jaglane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe oraz bez cukru na słodko. Słodkości gofrom nadaje banan oraz dodatki jakie sami możemy sobie wybrać. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 banan
    3/4 szkl mąki jaglanej
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki

Gofry bananowo-jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy pokrojonego banana do kielicha blendera i dodajemy do niego jajko, jogurt i oliwę, blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę jaglaną oraz proszek do pieczenia i mieszamy aby nie było grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na rumiany kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Mąka jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować