Gofry batatowo-jaglane

  • wyświetlono: 19 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry. U mnie wersja bez glutenu słodzona syropem z agawy. Gofry z dodatkiem batata są zdrowsze, smaczniejsze i mają piękny kolor. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

120 g batata
1/2 szkl płatków jaglanych
1/2 szkl mleka
1 jajko
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżka oleju
4 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Gofry batatowo-jaglane

  • 1. Płatki jaglane zalewamy mlekiem i odstawiamy aby napęczniały. Batata obieramy, kroimy w kostkę. Gotujemy go w wodzie przez ok. 10 minut, aż będzie miękki. Odcedzamy go, lekko studzimy i ugniatamy na puree. Do puree dodajemy płatki jaglane, jajko, syrop z agawy i olej, mieszamy. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą, dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i smażymy na niej rumiane gofry. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieśniadaniegofrytania kuchniamąka kukurydzianabatatypłatki jaglanedla zdrowia i urody
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gofry cukiniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry cukiniowe

Zapraszam na gofry wytrawne z cukinią....

Jaglane pancakes

Dodane przez: beetle

Jaglane pancakes

Szybkie i proste w przygotowaniu,...

Gofry na musie jabłkowym

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry na musie jabłkowym

Zapraszam na smaczne gofry, przygotowane...

Gofry ziemniaczano-marchewkowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry ziemniaczano-marchewkowe

Zapraszam na pyszne i chrupiące...

image-1kdigqs

Dodane przez: AgaAga

Imbirowe pancakes jaglane z duszonymi jabłkami

Jaglane placuszki, to idealna propozycja...

Gofry z jabłkami

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry z jabłkami

Zapraszam na pyszne gofry. Przygotowane...