Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

4.51 (146 ocen)

Pyszna fasolka w sosie. Można ją zajadać samą jak również podać jako dodatek do mięska.

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej żółtej
    1 puszka pomidorów krojonych
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka oregano
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki śmietany 18%
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obrać i pokroić, zalać wodą i ugotować do miękkości. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy. Dodać przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Chwilkę smażyć aby czosnek puscił aromat a następnie dodać pomidory z puszki. Dodać słodką paprykę oraz oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić chwilę wszystko razem aby smaki się wymieszały. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i ponownie wymieszać. Fasolkę podawać przybraną świeżymi listkami oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Fasola Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować