Delikatny gulasz z piersi kurczaka z kukurydzą i cieciorką

0 (0 ocen)

  • 45 min

To danie uwielbiają moje dzieci, jest kolorowe i bardzo smaczne.

  • 45 min

Składniki:

  • - 2 piersi z kurczaka,
    - mała cebula,
    - 100 gram odsączonej kukurydzy z puszki,
    - 100 gram odsączonej cieciorki z puszki,
    - 500 ml bulionu warzywnego,
    - mała marchewka,
    - liść laurowy,
    - tymianek,
    - oliwa z oliwek,
    - 1 łyżka masła,
    - 2 łyżki mąki pszennej,
    - 2 łyżki jogurtu greckiego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Delikatny gulasz z piersi kurczaka z kukurydzą i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku o grubym spodzie, na oliwie z oliwek podsmażamy na złoto pokrojoną w kostkę cebulę.
  • 2. Do cebuli dodajemy umyte i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i obsmażamy z każdej strony.
  • 3. Do cebuli i mięsa dodajemy masło oraz mąkę.
  • 4. Zalewamy wszystko wywarem warzywnym.
  • 5. Solimy, dodajemy liść laurowy, tymianek, pokrojoną marchewkę, kukurydzę, cieciorkę i dusimy ok. 25 minut.
  • 6. Dodajemy jogurtu greckiego dla zagęszczenia sosu.

Porady

Gulasz świetnie smakuje z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować