Czosnek w zalewie octowej

4.46 (150 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny dodatek do kanapek, sałatek i innych dań.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1/2 kg czosnku

    Zalewa
    1 szkl. wody
    1/2 szkl. octu
    3 łyżki cukru
    1/2 łyżki soli
    4 ziarenka pieprzu
    4 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.46 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Czosnek w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać, umyć i włożyć do słoiczków. Składniki na zalewę zagotować. Zalać czosnek w słoiczkach gorącą zalewą, dobrze zamknąć. Pasteryzować przez 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować