Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym

4.5 (207 ocen)

  • 10 min

Pyszne muffiny, w sam raz dla dzieci i dorosłych!

  • 10 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku
    0,5 łyżeczki sody
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia)
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1/3 szklanki oleju
    1 łyżeczka esencji waniliowej
    Nadzienie:
    12 łyżeczek masła orzechowego
Wystaw ocenę:

4.5 (207 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche (oprócz czekolady) przesiewamy w osobnej miseczce, czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i wszystko mieszamy. Składniki mokre łączymy w drugiej miseczce, a następnie dodajemy do składników suchych i dokładnie mieszamy całość łyżką.
    Do formy silikonowej bądź do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masła orzechowego i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Wierzch możemy posypać kolorową posypką.
    Muffiny pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200C.

Porady

Należy pamiętać o tym, aby piekarnik był nagrzany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować