Bułeczki bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie bułeczki : Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut.
Przygotowanie farsz : Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem. Dodaj mięso i smaż. Posyp pieprzem i solą. Dodaj pomidory i bulion. Duś parę minut. Wlej śmietanę i posyp tymiankiem. Pozostaw do ostygnięcia.
Przygotowanie : Ciasto podziel na części i rozwałkuj. Na środek ciasta ułóż sos bolognese i kawałek żółtego sera. Uformuj bułeczki. Ułóż je obok siebie. Odstaw na 20-30 minut. Posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 25 minut.
Komentarze