Bułeczki bolognese

4.49 (154 ocen)

Puszyste, miękkie bułeczki z nadzieniem bolognese.Dzieci je uwielbiają !

Składniki:

  • Składniki bułeczki :
    1 szklanka ciepłej wody,
    10g suszonych drożdży,
    1/3 szklanki oleju,
    1 łyżeczka soli,
    1 jajko,
    3 1/2 szklanki mąki,
    jajko do posmarowania,
    tymianek.

    Składniki farsz :
    cebula,
    300g mięsa mielonego,
    1 puszka pomidorów w puszce krojonych,
    sól, pieprz, tymianek,
    2 szklanki bulionu,
    2 łyżki śmietany,
    olej, 1
    00g sera żółtego.
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki Bolognese

Bułeczki bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie bułeczki : Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut.

    Przygotowanie farsz : Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem. Dodaj mięso i smaż. Posyp pieprzem i solą. Dodaj pomidory i bulion. Duś parę minut. Wlej śmietanę i posyp tymiankiem. Pozostaw do ostygnięcia.

    Przygotowanie : Ciasto podziel na części i rozwałkuj. Na środek ciasta ułóż sos bolognese i kawałek żółtego sera. Uformuj bułeczki. Ułóż je obok siebie. Odstaw na 20-30 minut. Posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować