Boczuś w słoiku

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli znudziły wam się tradycyjne wędliny,polecam Wam przepis na boczuś w słoiku.Pyszny,bardzo szybki w przygotowaniu.Po pasteryzacji może wytrzymać na prawdę długo.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg surowego boczku
    1 szklanka mleka
    2 surowe jajka
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki wegety
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Wędliny

Boczuś w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek oddzielić od skóry,zmielić.Dodać mleko,jajka i czosnek przeciśnięty przez praskę.Wszystko wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
  • 2. Po dwóch godzinach dodać wegetę i pieprz.Wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego.Piec ok 45 minut w 180 stopniach.
  • Boczuś w słoiku 3. Po upieczeniu mięsko rozbić tłuczkiem do ziemniaków.
  • Boczuś w słoiku 4. Mięsko można przełożyć do słoików-wtedy trzeba je pasteryzować ok 30 minut lub od razu zjeść . Z tego przepisu wyszło mi 6 słoiczków .

Porady

Do mięska można dodać np cebulę,żurawinę lub zieleninę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować