Biszkopt z kremem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować. Następnie dodać żółtka i ubić. Na koniec wsypać mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dużą prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia wlać masę i piec w piekarniku w 180 °C ok 30-40min
2.Całe jajko i żółtko utrzeć z cukrem, a następnie dodać wcześniej utartą na gładką masę margarynę. truskawki opłukać usunąć szypułki i osuszyć- pokroić na małe kawałki i dodać do masy.
3.Biszkopt przekroić na dwie części i przełożyć 3/4 części kremu, wierzch posmarować resztą kremu i udekorować truskawkami. wstawić do lodówki
Komentarze