Zupa koperkowa z kluseczkami

4.98 (161 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje dzieci bardzo lubią zupę koperkową, zarówno z kluseczkami jak i z klopsikami z mięsa mielonego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 1/2 l drobiowego rosołu
    2 pęczki koperku
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki kaszy manny
    3 łyżki mąki
    1 łyżka masła
    1/2 szkl. śmietany 18%
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa Kluski

Zupa koperkowa z kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cebulę drobno posiekać. Następnie rozgrzać masło na patelni i podsmażyć ją na złoty kolor. Wystudzić i wymieszać z kaszą manną, 2 łyżkami mąki i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Zagotować wywar. Następnie łyżką nabierać ciasto na kluseczki i kłaść je na gorący rosół. Chwilę gotować i dodać do zupy posiekany koperek. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i dodać do zupy. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować