błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

taką zupę koperkową zrobimy w 20 minut; więc jest idealna kiedy nie ma czasu bądź ochoty, a trzeba zrobić obiad. Oczywiście zupę można ugotować na skrzydełkach czy innym mięsie ale wtedy już potrwa to trochę dużej

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 niewielka cebula
    pęczek świeżego koperku
    2 łyżki masła
    4 szklanki wody
    jajko
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Lane kluski

Błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do garnka wkładamy masło; roztapiamy. Następnie dodajemy pokrojony koperek i cebulę i to wszystko należy chwilę poddusić. Dolewamy wodę; zagotowujemy.
  • 2. W miseczce przygotowujemy lane kluski. Jajko roztrzepujemy i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Kiedy zupa się gotuje wlewamy cienkim strumieniem ciasto. Chwilę gotujemy i doprawiamy zupę solą, pieprzem i gotowe!

Porady

do zupy mozna dodąc pół kostki serka topionego jak ktoś lubi, bądź śmietanę ale ta polecam juz na talerzu indywidualnie ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować