Między 16 grudnia 2021 a 15 stycznia 2022 przygotuj dowolną liczbę potraw według przepisu z serwisu przyslijprzepis.pl, zamieść zdjęcie i dodaj komentarz pod testowanym przepisem. Temat testowania na ten miesiąc to przepisy świąteczne i noworoczne - zachęcamy do testowania przepisów na Wigilię, Boże Narodzenie, Sylwestra, Nowy Rok i początek karnawału. Klasyki oraz nowe propozycje, które urozmaicą Wasze menu. W edycji na 2021 wprowadziliśmy konkurs towarzyszący zabawie. Szczegółowy regulamin tutaj, a opis również poniżej.

Zabawa i konkurs Testowanie tematyczne przepisów polega na testowaniu wybranych przepisów zamieszczonych w serwisie przyslijprzepis.pl. Każda testowana potrawa musi być wykonana według przepisu, ale dopuszcza się niewielkie odstępstwa według pomysłu osoby testującej. W komentarzu do przepisu należy zawrzeć swoje uwagi, ewentualnie wprowadzone przez siebie zmiany lub propozycje zmian i dołączyć estetyczne zdjęcie wykonanej potrawy. Można polecić przepis innym użytkownikom, wciskając zielony przycisk „UGOTOWANE POLECAM” pod przepisem. W tym wątku należy zgłosić test podając autora, nazwę potrawy i link do przepisu.

Aby wziąć udział w zabawie należy:
1. Wybrać dowolny przepis zamieszczony na PP, który mieści się w kategorii "dania świątecznego" i wykonać potrawę według tego przepisu.
2. Zrobić zdjęcie wykonanej potrawy i zamieścić je pod przepisem - korzystając z funkcji Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników 

3. Pod przepisem dodać autorski, kreatywny komentarz zawierający opinię o potrawie, jej przygotowaniu, proponowanych modyfikacjach.
4. Zgłosić test w tym wątku podając autora i tytuł oraz aktywny link do przepisu.

Konkurs Testowanie Tematyczne Świąteczne Testowanie. Nagrody:

  • 3  najbardziej kreatywne zgłoszenia testów (oceniamy zgłoszenie testu, kreatywność autorskiego komentarza) nagrodzimy książkami z autografem autora "Cztery pory roku na Polanie Smaków" Andrzeja Polana od wyd. Słowne (1 egzemplarz dla 1 laureata)
  • Dodatkowo 3 uczestników konkursu, którzy łącznie przetestują największa liczbę przepisów w trzech edycjach konkursu testowania tematycznego (tj. grudzień – kuchnia w kolorze czerwonym, grudzień – świąteczne testowanie, styczeń – kuchnia w kolorze żółty) otrzyma od organizatora nagrodę w postaci zestawu kosmetyków  (1 zestaw dla 1 laureata).

WYNIKI:

Książki  "Cztery pory roku na Polanie Smaków" Andrzeja Polana zdobywają:

Laureatów prosimy o przesłanie aktualnych danych do wysyłki nagrody na maila przyslijprzepis@burdamedia.pl. 

Zestaw AA Aloes krem dzienno-nocny + płyn micelarny

Aloes to nie tylko piękna roślina, ale też baza na pyszny sok i oczywiście składnik kosmetyków do pielęgnacji. Marka AA opracowała multinawilżający program pielęgnacji skóry wymagającej ukojenia, regeneracji i długotrwałego nawodnienia. Natychmiastowy ratunek dla skóry odwodnionej, suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień, dzięki zawartości 100% aloe vera extract. ALOES – docenisz jego kojące właściwości, szczególnie jeśli Twoja skóra jest podrażniona, zaczerwieniona, wrażliwa czy skłonna do alergii. Poczuj efekt intensywnej regeneracji naskórka i zyskaj długotrwałe nawilżenie. W skład zestawu wchodzą: krem regenerująco-wzmacniający, sorbet nawilżająco-kojący i tonik.

"Cztery pory roku na Polanie Smaków" - Andrzej Polan, wyd. Słowne

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.

Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”.

Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.