Między 1 a 31 maja 2022  przygotuj dowolną liczbę potraw według przepisu z serwisu przyslijprzepis.pl, zamieść zdjęcie i dodaj komentarz pod testowanym przepisem. Temat testowania na maj to przepisy, które wśród składników mają coś zielonego! W edycji na 2022 wprowadziliśmy konkurs towarzyszący zabawie. Szczegółowy regulamin tutaj, a opis również poniżej.

Zabawa i konkurs Testowanie tematyczne przepisów polega na testowaniu wybranych przepisów zamieszczonych w serwisie przyslijprzepis.pl. Każda testowana potrawa musi być wykonana według przepisu, ale dopuszcza się niewielkie odstępstwa według pomysłu osoby testującej. W komentarzu do przepisu należy zawrzeć swoje uwagi, ewentualnie wprowadzone przez siebie zmiany lub propozycje zmian i dołączyć estetyczne zdjęcie wykonanej potrawy. Można polecić przepis innym użytkownikom, wciskając zielony przycisk „UGOTOWANE POLECAM” pod przepisem. W tym wątku należy zgłosić test podając autora, nazwę potrawy i link do przepisu.

Aby wziąć udział w zabawie należy:
1. Wybrać dowolny przepis zamieszczony na PP, który mieści się w kategorii „Kolory w kuchni - zielony” i wykonać potrawę według tego przepisu.
2. Zrobić zdjęcie wykonanej potrawy i zamieścić je pod przepisem - korzystając z funkcji Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników 

3. Pod przepisem dodać autorski, kreatywny komentarz zawierający opinię o potrawie, jej przygotowaniu, proponowanych modyfikacjach.
4. Zgłosić test w tym wątku podając autora i tytuł oraz aktywny link do przepisu.

Konkurs Testowanie Tematyczne Kolory w kuchni - zielony: Nagrody:

3 x książka „Jak jeść zdrowo i nie zwariować” autorstwa Magdy i Piotra Kucharskich od wydawnictwa Słowne (1 książka dla 1 laureata).

W książce "Jak zdrowo jeść i nie zwariować" razem z żoną Magdaleną, psychodietetyczką, uczy, jak właściwie się odżywiać i czerpać z tego nie tylko zdrowie, ale i radość.

Książka - Jak zdrowo jeść i nie zwariować wyd. Słowne

Magdalena i Piotr Kucharscy z pasją zachęcają do przygotowywania potraw z warzyw i owoców zgodnie z cyklem pór roku. Skutecznie przekonują, że warto samemu piec chleb, uprawiać własne zioła. Proponują balans pomiędzy tym, co zdrowe, a odrobiną kulinarnego szaleństwa. Dania zachwycają innowacyjnością. W przepisach króluje różnorodność, a na talerzach – kolory. Najlepsze jedzenie to takie, które jest przyrządzane w domu z pasją i wyobraźnią. Gotuj więc z fantazją i jedz z przyjemnością! Na zdrowie!