Żurek na golonce z ziemniakami

4.48 (175 ocen)

pyszne danie, polecam

Składniki:


  • 5 ziemniaków
    2 marchewki
    butelka żurku
    1 cebula
    natka pietruszki
    1,5 litra wody
    1 większe golonko
    sól
    pieprz
    kucharek
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żurek na golonce z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wstawić golonko, zalać go wodą, posolić. Dodać, pozbawione skórki i pokrojone marchewkę i cebulę Gotować do miękkości mięsa.
  • 2. Następnie w osobnym naczyniu ugotować drobno pokrojone ziemniaki. Gdy golonko będzie miękkie, pokroić go na porcje, zalać butelką żurku, chwilę pogotować, przyprawić do smaku. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Ugotowane ziemniaki odsączyć z wody, kłaść porcjami do misek, zalewać gotowym żurem z porcjami golonka. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować