zupa wielowarzywna

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

smaczna zdrowa i pożywna.

  • 60 min

Składniki:

  • na 3,5 -4 litry zupy.

    3 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek pora i selera
    1 cebulka
    2 łyżki kukurydzy
    15 dkg fasolki szparagowej
    1/3 papryki
    25 dkg brokuła
    około 1,5 litry bulionu
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól i pieprz do smaku
    1/2 szkl śmietany


Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. marchewkę pietruszkę pora i selera pokroić. cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. brokuła zróżyczkować, fasolkę drobniej posiekać. dodać kukurydzę. wszystko zalać bulionem, dodać listek ziele sól i pieprz i gotować do miękkości, następnie zaprawić śmietaną. na koniec dodać świeży koperek lub natkę pietruszki. smacznego.

Porady

jeśli nie masz osobno takich warzyw lub spieszy Ci się użyj mieszanki wiosennej mrożonej ma podobny skład.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować