pierś z kurczaka w panierce paluszkowej

4.49 (198 ocen)

taka inna odsłona piersi z kurczaka

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    3 jaja wiejskie
    opakowanie 200g paluszków solonych
    pieprz i sól do smaku
    olej rzepakowy do smażenia


Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Pierś z kurczaka w panierce paluszkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. paluszki pokruszyć - coś na wzór bułki tartej. mięso pokroić na kawałki: paski, kąski czy mini kotlety, albo tradycyjne kotlety. mięso oprószyć solą i pieprzem, zamoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych paluszków. kłaść na rozgrzany olej- najlepszy rzepakowy i smażyć z obu stron na złoty kolor.
    podawać z do obiadu lub jako kaski z dipem.

    smacznego

Porady

jeżeli słone paluszki -pokruszone same są dla Ciebie zbyt słone to dodaj 2-3 łyżki bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Olej Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować