Surówka wielowarzywna

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Idealna do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    1 duża pietruszka
    1 duże kwaśne jabłko
    40 g jasnej części pora
    1 żółta cebula
    1 czerwona cebula
    pół małego buraka
    2 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz, cukier, olej
    posiekany szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka wielowarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, pietruszkę, buraka i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Por i cebule posiekać i dodać do startych warzyw. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • 2. Przed samym podaniem dodać olej, dokładnie wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować