Zupa Szczawiowa

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

Pyszna Zupa Szczawiowa zachwyci Cię nie tylko smakiem ale i banalnym, łatwym w do zrobienia przepisem. Polecam i Życzę Smacznego :)

  • 40 min

Składniki:

  • Dwie pełne garście szczawiu (najlepiej szczaw polny)
    1 marchew
    5 dużych ziemniaków
    2 kiełbaski
    1 średnia cebula
    pęczek kopru włoskiego
    gałązkę lubczyku ogrodowego
    pieprz
    maggi do zup
    3 łyżki śmietany 12%
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szczawiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ebw2jf 1. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do garna i zalewamy ok 5 litrów wody.Dodajemy marchew pokrojoną w plastry i Gotujemy. Obieramy kiełbaskę i kroimy w grubsze plasterki. Cebulę kroimy w grubszą kostkę. Smażymy kiełbasę z cebulą. Kiedy cebula zmięknie dodajemy składniki z patelni do garnka z ziemniakami. Umyty szczaw kładziemy na patelnię i podsmażamy bez dodawania tłuszczu. Gdy ze szczawiu zrobi się papka dodajemy do garnka. Śmietanę mieszamy z odrobiną ciepłej wody i wlewamy do zupy ciągle mieszając. Bierzemy 2 jajka do miski , roztrzepujemy dodając 3 łyżki wody następnie stopniowo wlewamy do gotującej się zupy. Koper z lubczykiem siekamy i wrzucamy do garnka. Zupkę doprawiamy pieprzem i maggi. Smacznego :)

Porady

Można ugotować jajko na twardo i dodać do zupki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować