Zupa solferino

4.5 (153 ocen)

  • 10 min

Bardzo dobra zupka z groszkiem zielonym zaciągana żółtkiem

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szt biała część pora
    groszek zielony 1 puszka mała
    żółtka 2 szt
    śmietana 1 szklanka
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka cukru
    1 litr wywaru warzywnego
    koncentrat pomidorowy 3 łyżki
    4 ziemniaki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa solferino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar zagotować ,ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę dodać do wywaru . Pora umyć pokroić w plasterki dodać do wywaru . Gotować do miękkości ziemniaków .
  • 2. Dodać odcedzony groszek i przecier pomidorowy . Doprawić sola pieprzem i cukrem do smaku . Żółtka wymieszać ż śmietaną ,wlać troszkę gorącej zupy i dobrze wymieszać . Wlać do garnka z zupa .Mieszamy i zagotowujemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować