Zupa solferino

4.5 (163 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa z prostych składników .
Mojej rodzince bardzo smakowała .

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l bulionu drobiowego

    1 cebula

    2 pory ( tylko biała część )

    2 łyżki oleju do smażenia

    5 średnich ziemniaków

    1/2 puszki zielonego groszku

    1/2 szklanki passaty pomidorowej

    starty ser mozzarella do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa solferino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać .

    Por umyć , posiekać .

    Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i pora .

    Do gotującego się bulionu dodać obrane , pokrojone w kostkę ziemniaki .

    Dodać cebulę i pora .

    Gotować ok. 15 minut .

    Wlać passatę pomidorową .

    Gotować do miękkości ziemniaków .

    5 minut przed końcem gotowania dodać groszek z puszki .

    Zupę doprawić solą , pieprzem i vegetą .

    Podawać posypaną startą mozzarellą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować