Zupa sezonowa z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kolorowa, apetyczna, o delikatnym smaku, najlepsza ze świeżych sezonowych warzyw.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    1 mała cukinia
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    8 dag suchego makaronu tasiemka
    pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    3 listki laurowe
    1pełna łyżeczka suszonego majeranku
    1pełna łyżeczka vegety
    1czubata łyżka siekanej pietruszki
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa sezonowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać dwoma litrami wody i gotować 20 minut dodając listki laurowe. Warzywa umyć. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  • 2. Do gotującego się mięsa dodać paprykę i cebulę, gotować 10 minut. Dodać czosnek, cukinię, koncentrat pomidorowy, majeranek, gotować 10 minut. Następnie wsypać suchy makaron, vegetę, sól, pieprz i gotować dalej ok.10 minut. Na końcu dodać natkę pietruszki. Mięso wyjąć z zupy, oddzielić od kości , pokroić w kostkęi dołożyć do zupy.

Porady

Jeśli ktoś woli bardziej ostry smak zupy, może dodać szczyptę ostrej papryki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować