Zupa paprykowa z kurczakiem

4.5 (173 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Łatwy

To kolejne proste, jednogarnkowe danie. Jest syte, aromatyczne i smaczne. Ta kolorowa zupa doda uroku nawet pochmurnym dniom.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    3-4 ziemniaki
    1 mała cebula
    1-2 ząbki czosnku
    200g śmietany
    1 łyżka mąki
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz
    Słodka papryka
    Curry
    Chilli
    1 podwójna pierś z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na paseczki, oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na minimum 20minut. Następnie rozgrzać olej na patelni i zrumienić kurczaka.
    Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
    Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
    Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Całość przełożyć do garnka, dodać ziemniaki i zalać wodą. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać przygotowaną paprykę. Całość chwilę pogotować. Następnie zupę zagęścić dodatkiem śmietany i mąki, przyprawić do smaku.
    Na koniec do zupy dodać zrumienione kawałki kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować