Zupa paprykowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na paseczki, oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na minimum 20minut. Następnie rozgrzać olej na patelni i zrumienić kurczaka.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Całość przełożyć do garnka, dodać ziemniaki i zalać wodą. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać przygotowaną paprykę. Całość chwilę pogotować. Następnie zupę zagęścić dodatkiem śmietany i mąki, przyprawić do smaku.
Na koniec do zupy dodać zrumienione kawałki kurczaka.
Komentarze