ZUPA WĘGIERSKA Z KURCZAKIEM

4.49 (175 ocen)

  • 50 min

coś dla miłosników papryki .. przepis wedlug pomysłu mojej babci :)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 mała podwójna pierś z kurczaka
    3 duże papryki - 2 żółte i 1 czerwona
    6 ziemniaków
    puszka fasolki czerwoej konserwowej
    3 pomidory pokrojone w kostę najlepiej bez skórki
    2 litry wody
    3 kostki rosołowe
    1 duża cebula
    5 łyżek oleju
    PRZYPRAWY:
    sól
    wegeta
    słodka papryka w proszku
    pstra papryka chilii w proszku
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa węgierska z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku,w ktorym będziemy gotować zupe rozgrzać olej zeszkilic na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać pierś z kurczaka pokrojoną w średnią kostkę. Prużyc pod przykryciem 15 minut na wolnym ogniu. Zalać bulionem (w 2 litrach ciepłej wody rozpuścić 3 kostki rosołowę) podgotować około 5 minut po czym dodać ziemniaki pokrojoną w kostkę.Gotować 10 minut dodać fasolkę i pokrojoną w zgrabną kostkę paprykę. Na koniec dodać pomidory.Gotować do momentu,aż papryka zmięknie.Dodać przyprawy według uznania.Ale zupa musi mieć ostrawy smak.

Porady

Jeśli uznamy że zupa jest mało gęsta to można zaciągnąć ją odrobiną mąki rozmieszaną w zimnym wywarze z zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować