Zupa rybna z papryką

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Jest równie smaczna, gdy przygotowuję ją z innych ryb słodkowodnych.

  • 55 min

Składniki:

  • 1/2 kg oczyszczonego miętusa
    zielona papryka
    2 pomidory
    1/2 papryki chili
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    cebula
    sól
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne. Miąższ zielonej papryki kroimy w kostkę, chili – w paski. Pomidory sparzamy, obieramy
    i kroimy w kostkę. Rybę myjemy, osuszamy, filetujemy i kroimy w kawałki.
  • 2. Cebulę obieramy i siekamy. Zalewamy 1 litrem zimnej wody i gotujemy 15 minut. Następnie wkładamy rybę oraz zieloną paprykę. Gotujemy 15
    minut. Dodajemy chili i pomidory. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 15 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować