Zupa pomidorowa – najlepsza!

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Smak dzieciństwa … klasyka …Z przepisu Babci , robiona zawsze w poniedziałek na niedzielnym rosole.Sycąca , aromatyczna ,o wyrazistym smaku … podawana z ryżem , makaronem lub lanym ciastem.Takiej pomidorowej nikt się nie oprze!

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    * rosół ( u mnie drobiowo-wołowy ) - 1,5 l
    * koncentrat pomidorowy - 200 g
    * śmietana 18% - 3/4 szkl
    * mąka pszenna - 1 łyżka
    * sól , pieprz , cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa – najlepsza! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ugotowany wcześniej rosół podgrzewamy – musi być gorący!

    Dodajemy gęsty koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.

    W garnuszku mieszamy śmietanę z mąką i odrobiną soli , tak by nie było grudek.

    Do śmietany dolewamy niewielką ilość rosołu i dokładnie mieszamy.

    Całość wlewamy do zupy i na wolnym ogniu gotujemy.

    Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i niewielką ilością cukru.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować