• Zupa ogórkowa z ryżem

    Dodane przez: wiesiołek

  • Bardzo lubimy :)

    Zdjęcia i filmy dodane przez innych użytkowników

    Składniki

    0,7 kg żeberek lub nieduża biodrówka
    ok. 600 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
    3 średnie marchewki obrane pokrojone w kostkę
    1 biała część średniego pora pokrojona w półtalarki
    1/3 szklanki ryżu ( jeżeli lubimy gęste zupy to można dać więcej)
    2 słoiczki po 250 ml przecieru ogórkowego lub ok.0,6 kg tartych ogórków kiszonych
    sól i pieprz do smaku, ew. cukier jeżeli zupa wyjdzie za kwaśna
    250 ml gęstej kwaśnej śmietany
    natka pietruszki ew. posiekany koperek

  • Sposób przygotowania

    1.
     - krok 1

    Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać 2-ma litrami zimnej wody, posolić do smaku. Jak się zagotuje dokładnie odszumować i pogotować ok.40 min. Po tym czasie dodać pokrojone wszystkie warzywa i ryż, jak będą prawie miękkie dodać przecier ogórkowy, pogotować jeszcze 20 min. Wyjąć mięso, oddzielić od kości i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku, po zdjąciu z ognia dodać śmietanę, można posypać koperkiem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    mięso, tania_kuchnia, zdrowie_na_talerzu, szkola_babci, Ogórki, zupa, obiad
  • Polecamy:

  • 6 komentarzy

Dodane przez: wiesiołek

wiesiołek 455

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2014-04-01T18:48:04+02:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »