Zupa ogórkowa z ryżem

4 (4 ocen)

  • 30 min

Delikatna i bardzo pożywna zupka ogórkowa z ryżem. Idealna na każdą porę roku.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 marchew
    1 pietruszka korzeń
    30 dag ogórków kiszonych
    2 łyżki mąki
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    1 kostka rosołowa
    5 łyżek ryżu
    pieprz kolorowy
    pęczek koperku
    sól
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Zupa ogórkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ogórki na małych oczkach. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową,wodę z ogórków, sól pieprz i gotować.
  • 2. Po chwili dodać wypłukany ryż. Gdy ryż i warzywa będą miękkie zabielić zupę śmietaną i mąką.Zagotować i doprawić do smaku.Dodać posiekany drobno koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować