Zupa meksykańska z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na masełku szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Z mięsa mielonego robimy małe pulpeciki i smażymy z cebulą dodając wegety i koncentratu pomidorowego wg uznania. W między czasie przygotowujemy bulion.
2.Po upieczeniu mięso przekładamy do bulionu. Paprykę kolorową (mały kawałek każdej z nich) kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i razem chwilkę smażymy na patelni. Dodajemy je do bulionu z mięsem. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie.
3.Po tym czasie dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut.
Porady
Zupę można podawać z nachosami jak i świeżym pieczywem. Przed podaniem na talerzu zupkę można przyozdobić startym żółtym serem.
Komentarze