Zupa kaszankowa

4.46 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 21 lat. Dopiero uczę się gotować. Tę zupę nauczył mnie robić tato.

Składniki:

  • ● 50 dag kaszanki
    ● 50 dag ziemniaków
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● por
    ● seler
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    Zasmażka:
    ● 10 dag boczku
    ● 1-2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kaszanka

Zupa kaszankowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kaszanki usuwamy
    osłonkę i kroimy w małą
    kostkę.
  • 2. Ziemniaki, marchewkę,
    pietruszkę, selera oraz pora
    obieramy i myjemy. Kroimy
    w małą kostkę. Cebulę
    obieramy i drobno siekamy.
    Wszystkie warzywa
    wkładamy do garnka. Zalewamy
    wodą. Dodajemy
    kaszankę. Doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem
    oraz odrobiną roztartego
    majeranku. Gotujemy ok.
    15 minut.
  • 3. Przygotowujemy zasmażkę:
    boczek kroimy
    w kostkę, podsmażamy na
    patelni. Wsypujemy mąkę
    i mieszamy, aż się zrumieni.
    Dodajemy do zupy. Dokładnie
    mieszamy i chwilę
    gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować