zupa gulaszowo gyrosowa z mięsem mielonym

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 30 min

rozgrzewająca zupa

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego z łopatki,
    przyprawa do gyrosa,
    20 dag pieczarek,
    1 cebula,
    1 czerwona papryka,
    3 ziemniaki,
    1 łodyga selera naciowego
    2 marchewki,
    1 ząbek czosnku,
    śmietankowy serek topiony,
    3 łyżki koncentratu pomidorowego,
    sól, pieprz,
    kmin rzymski,
    majeranek,
    listek laurowy,
    kostka drobiowa rosołowa,
    olej
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowo gyrosowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z przyprawą do gyrosa i sola.

    Do garnka wlewamy odrobinę oleju smażymy na nim mięso rozdrabniając grudki mięsa. dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki.

    Podsmażamy dolewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, paprykę, seler,marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. gotujemy. Przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem, kminem rzymskim, liściem laurowym, słodką i ostrą papryką i czosnkiem.

    Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i serek topiony zagotowujemy. podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować