Zupa z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Treściwa i rozgrzewająca zupa, która dzięki zawartości mięsa spokojnie może zastąpić drugie danie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego ( np.z łopatki)
    mrożonka groszku i marchewki - 1 opakowanie
    1 puszka kukurydzy
    1 cebula,
    2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego
    1 słoik koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    ostra papryka, zioła prowansalskie
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać cebulę przekrojoną na pół, listki laurowe, ziele angielskie. Do gorącego wywaru dorzucić mrożonkę groszku i marchewki, na sam koniec puszkę kukurydzy i słoik przecieru pomidorowego. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki, nie żałować też ziół prowansalskich, bardzo podkreślają smak zupki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować