moja wersja sałatki jarzynowej na wielkanoc
Składniki:
- 3 duże marchewki,
1 mały seler,
1 duży pasternak,
1 kwaśne jabłko, puszka groszku konserwowego,
3 średnie kiszone ogórki,
2 jajka,
1 cebula,
200 g majonezu,
płaska łyżeczka musztardy,
sól i pieprz do smaku
Moja wersja sałatki jarzynowej na wielkanoc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Warzywa gotujemy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy kroimy w kostkę.
Ugotowane warzywa, jabłko, ogórki i cebulkę kroimy w kostkę. Dodajemy odsączony groszek zielony. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Majonez mieszamy z płaską łyżeczką musztardy, następnie polewamy sałatkę, mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Porady
zamiast samego majonezu można dodać część śmietany lub jogurtu naturalnego, sałatka będzie lżejsza
Komentarze